Család

Érdekes amikor az életedben eljutsz egy olyan pontra, hogy tudod. Mi az a dolog ami teljesen egésszé tenne.

Amitől a boldogság nem csak neked teljesedne ki, de másfelé is, mert nem csak magadra gondolsz, nem magadat helyezed előtérbe, bár sokszor megkaptam az életben, hogy nekem a barátaim mindig is prioritást élveznek magammal szemben, de ezt nem bánom, mert 1-2 ember van csak az életben aki ennyire fontos lehet.

Érdekes történet elkezdeni most írni ezt a posztot amikor még semmit nem tudok az egészről, csak nagyon sok cikket olvastam, és hála egyik ismerősömnek Móninak (KÖSZÖNÖM) megnyílt pár ajtó előttem amire azt gondoltam régóta, hogy bezárult. A mindegy-mindegy alapon kezdem el az egész procedúrát, mert veszíteni valóm nincs, még ha el is utasítanak. Miről van szó? Szeretnék örökbe fogadni egy gyereket. Igen jól olvastad te aki most kitágult szemekkel nézi azt az eszközt ami a kezében van. Ez a célom, és rájöttem, hogy mindig is ezt akartam. Fiatal koromban többször is, de se anyagilag, se nem fejben nem voltam érett hozzá. Most jött el a pillanat, és a procedúrára tekintettel lévén, ebből akár 3-4 év vagy akár több is lehet, szóval miért ne kezdeném el. Persze természetes dolog, hogy én lennék a legboldogabb, ha még ebben az évben sikerülne minden, és lenne gyerekem. Viszont reálisan nézem a dolgokat. Először ne utasítsanak el semmi miatt se. Se egészségügyi, se anyagi, se más indokkal. Elég utána gondolkodni a többin…

Február 6. – Felhivtam a Szombathelyi egyben a Vas megyei Gyermekvédelmi központot, és 2. alkalommal sikerem lett. Elértem az illetékest, és megtudtam kérdezni tőle az információkat. Időpontot Március 12.-re 14:00-ra kaptam. Érthető, hogy nem rögtön adnak, bár kicsit reménykedtem egy közelebbi időpontban, ha a már úgy is egy csomó mindent el kell intézni, ami mind-mind idő, de természetesen ez egy olyan dolog amit nem lehet, és nem is szabad siettetni. Mert az aranyszabály és ami a legeslegfontosabb, nem a szülőnek keresnek gyereket, hanem a gyerekeknek szülőt! Ezt nem szabad elfelejteni annak aki ilyenbe belevág. Úgy éreztem a telefonban a nő hangján, hogy örömmel fogata, hogy közel dolgozok, és iskolában, még rá is kérdezett melyikben. Tény szerintem a környékkel / környezettel nem lehet gond, mert az iskola itt van a lakáshoz közel, az óvoda és a bölcsi szintén. A központ is nagyon közel. Személyes véleményem szerint ideális környék a gyerekneveléshez.

Eljött a nap amit nagyon vártam, mehettem a TEGYESZ-hez. Fele más érzésekkel távoztam. Az ügyintéző rendes volt, szerintem szimpatikusnak talált, viszont megrökönyödtem azon a kijelentésén, hogy egyedülálló férfiaknak csak fiú gyermek jár.
3-6 éves korig szeretnék gyereket, nincs származási kikötés, kisebb betegségeket is vállalok. Egyetlen egy dolog volt, amihez ragaszkodtam, hogy kislányom lehessen. A családban csak férfiak voltak eddig, én magam jobban megértem a lányokkal a szót (lány iskolába jártam talán ezért…) A barátaim 90% lány . Mindenesetre természetesen elindítottunk mindent. Több ÖF Facebook csoportban is benn vagyok, nagyon segítőkészek mindenben. Nem lesz egy egyszerű folyamat, de úgy érzem számíthatok a családom támogatására, és több barátomra is, az elejétől fogva mindenben támogatott az egyik legjobb barátom Dzseni, nagyon köszönöm neki a támogatást, azért ilyen helyzetekben szükség van rá. Jelenleg a folyamat ott tart, hogy várom a telefont mikor mehetek Pszichológiai vizsgálatra, ha az meg van utána valamikor indul egy 40 órás tanfolyam. Mindenről beszámolok nektek. Ha bármilyen tapasztalatok, gondolatotok, tanácsotok van nyugodtan írjátok meg kommentben, vagy akár privátban is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.